Originele en pasklare automatten

Automatten zorgen er niet alleen voor dat de originele bekleding van uw auto niet vies wordt of beschadigd raakt. Ze zorgen ook voor extra grip tijdens het rijden. Daarnaast bieden automatten ook nog de mogelijkheid om het interieur van uw auto naar uw stijl in te richten. Er bestaan echter veel verschillende soorten, dus welke automat is nu eigenlijk het meest geschikt?

Originele, pasklare of universele automatten?

Een pasklare automat volgt exact de vorm van de bodem van uw auto. Deze matten zijn dus specifiek voor een merk en type auto geproduceerd. Hierdoor zullen ze dus perfect in uw auto passen. Wij bieden zowel pasklare matten die niet te onderscheiden van de originele matten en originele matten. Ook zijn bij pasklare matten vaak net als bij origineel bevestigingsclips of ogen aanwezig. Hierdoor zullen ze op de bevestigingspunten passen die al in uw auto aanwezig zijn. De matten krijgen zo geen mogelijkheid om te schuiven.

Universele matten passen daarentegen in vrijwel alle auto’s. Universele automatten volgen dus niet de bodem van uw auto  Ze zullen er echter minder strak en nauwkeurig uitzien.

Er zijn drie soorten automatten bij ons te koop;  naaldvilt, velours en rubber. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Velours automatten geven uw auto een luxere uitstraling doordat ze een matte glans hebben. Daarnaast voelen veloursmatten comfortabeler aan. Een nadeel aan velours matten is dat ze vaak wat duurder zijn dan bijvoorbeeld naaldvilt. Maar, daar staat tegenover dat ze vaak wel langer meegaan en minder slijtage gevoelig zijn.

Naaldvilt automatten zijn doorgaans goedkoper dan de velours versie. Een voordeel van naaldvilt is dat vuil minder snel zichtbaar is en ze zeer goede grip bieden. Een nadeel is echter dat grof vuil sneller blijft haken in de stof. Ook zijn ze lastiger schoon te maken omdat ze minder glad zijn dan velours matten. Daarentegen houden de rubber matten het interieur van uw auto schoon. Alle deze rubber matten zijn voorzien van een stevig profiel en zijn ideaal tijdens de herfst- en winterperiode om uw auto optimaal schoon te houden. En zijn eenvoudig te reinigen met water.

Welk soort automat u kiest, is uiteraard afhankelijk van uw voorkeur. Alle soorten zijn namelijk kwalitatief goed. De een is niet per se beter dan de ander.

Meer weten?
Vragen over ons aanbod overzet plaatwerk? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Vragen over Matten
Neem gerust contact met ons op!

Start typing and press Enter to search